Posted by: observingthedos | April 28, 2012

Αφιερωμένο στους ψηφοφόρους του Δράση του κ Μάνου

Πάμε να κάνουμε το κύριο Μάνο γκουρού της οικονομίας, που προσπάθησε να σώσει τη χώρα και τον κακομοίρη δεν τον άφησαν, κλασσικά με μεγάλο πολιτικό κόστος, άχου τον,
ουφ και στο τέλος μου έρχεται ένας εμετός…

Σημείωση τα παρακάτω είναι κομμάτια που βγήκα σε άρθρα/comment στο net

1)
Πούλησε την πέμπτη εταιρία παγκόσμια σκυροδέματος ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ(βαριά βιομηχανία) στην προβληματική Καλτσεστρουτι, που έδωσε ένα ποσό που ακόμα δεν ξέρουμε το ύψος του (άλλα έλεγε ο Μάνος , άλλα το πασοκ στη βουλή) και τα υπόλοιπα με δανειοδότηση από την εθνική τράπεζα. Δηλαδή έρχεται μια ξένη εταιρεία δανείζεται από μια κρατική τράπεζα(ακόμα τότε) και αγοράζει μια κρατική εταιρεία. ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ.
Και ποια εταιρεία είναι σύμβουλος του Μανου για την ιδιωτικοποίηση της ΑΓΕΤ;

Μα ναι είναι ΜΟΡΓΚΑΝ και ο κύριος Αδαμόπουλος. Η ίδια εταιρεία που πούλησε τους υπέροχους τίτλους μέσα και από την PROTON BANK στα ασφαλιστικά ταμεία του λαού.
Ο Μπερλινι που λέει στον ανακριτή Ντι Πιετρο τον Ιουλιο του 93 οτι εξαγόρασε με 3δις Έλληνες αξιωματούχους; (http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=91946)
Στην εταιρεία λογιστικών PRICE WATERHOUSE που απέσυρε την υπογραφή της από τους ισολογισμούς της Καλτσεστρουτσι όταν ανακάλυψε τα 3δις που δόθηκαν σε πρόσωπα στην Ελλαδα χωρίς δικαιολογητικά έγραφα;

Αυτό με έκανε να γράψω το ποστ γιατι o κ. Μάνου το παρουσιάζει στα + του οτι πόσο καλά έκανε και την πούλησε την ΑΓΕΤ, να χαρώ εγώ τη πρώτη μεγάλη ιδιωτικοποίηση, έτσι γίνονταν πάντα οι ιδιωτικοποιήσεις στην Ελλάδα (και παντού) για αυτό όλα είναι σκατά.

2)
Το 1992 μετά τη λαίλαπα Κοσκωτά και Σαλιαρέλη που πέρασε από τον Ολυμπιακό, ψηφίστηκε από τη Βουλή, πλην του ΚΚΕ,  ο νόμος 2021 που κατέθεσε ο Στέφανος Μάνος. Ο νόμος είχε τίτλο “Ταμείο διαχείρισης πιστώσεων για εκτέλεση αρχαιολογικών έργων και άλλες διατάξεις” και με τα άρθρα 13, 14 και 15 ρυθμίζονταν τα χρέη της ΠΑΕ Ολυμπιακός και ένα μεγάλο ποσοστό χαριζόταν. Συγκεκριμένα, η ΠΑΕ απαλλάχθηκε από τις απαιτήσεις της Τράπεζας Κρήτης μέχρι του ποσού των 2,6 δισεκατομμυρίων δρχ., το οποίο κατέβαλε το δημόσιο. Ταυτόχρονα διαγράφηκαν οι οφειλές προς το δημόσιο για φόρους μεταγραφών, με αποτέλεσμα το ποσό που χαρίστηκε να ξεπερνά τα 3 δισεκατομμύρια δραχμές, ενώ 5,5 δισ. δραχμές “πάγωσαν” καθώς υπήρχαν εκκρεμείς δίκες. Ο τελικός λογαριασμός για τον Ολυμπιακό έφτασε να είναι 2 δισεκατομμύρια σε 120 δόσεις. Αμέσως μετά, ο νέος πρόεδρος, Σωκράτης Κόκκαλης δήλωσε πως “αισθάνομαι την ανάγκη να εκφράσω την απόλυτη ικανοποίησή μου για την τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, Στέφανος Μάνος. Εκ μέρους όλων των φίλων και οπαδών του ιστορικού συλλόγου μας, επιθυμώ να ευχαριστήσω την κυβέρνηση και όλα τα πολιτικά κόμματα για τη θετική αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων που είχαν συσσωρευτεί στην τελευταία πενταετία στο μεγαλύτερο αθλητικό σύλλογο της χώρας”.

3)
Μετατόπισε το δανεισμό του κράτους από τη δραχμή σε γίεν σε συνεργασία με τον Ηλία Λιανό που εκπροσωπούσε την τράπεζα Mitsubishi.

4)
Μερικοί συνεργάτες του κύριου Μάνου στο υπουργειο του
– Γιώργος Παπαμαρκακης της Ακρόπολις χρηματιστηριακή,(η γνωστή εταιρία) κουμπάρος του Μητσοτάκη,
– Αντώνης Αθανασόγλου PROTON BANK (οπα;)
– Χ Αδαμόπουλος JP Morgan .

5)
Ο Μάνος, η Αλλατίνη και τα ακροβατικά

Αχ χαλάρωσα τώρα.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: